Каталог

Корзина

 x 

Корзина пуста

Cum tehnologia schimbă ochelariii de protecție

Cum tehnologia schimbă ochelariii de protecție

Înțelegerea varietății de ochelari de protecție pe piață vă poate ajuta să alegeți cel mai benefic model. Mulți se gândesc la ochelari de protecție ca la ceva incomod, ce cade de pe nas și necesită o reajustare constantă. Pentru cei care au nevoie sau aleg să poarte ochelari de protecție, tehnologia ajută la rezolvarea acestor puncte „slabe”.

Ochelarii de protecție moderne oferă o gamă largă de funcții, de la anti-aburire la lentile specific cu dioptrii, concepute de oameni care poartă ochelari de protecție și se angajează să respecte cele mai înalte standarde de confort și funcționalitate. Indiferent dacă suntețiu un șofer de stivuitor care lucrează într-o fabrică cu iluminare LED, operator de construcții care lucrează în aer liber sau stați toată ziua în fața calculatorului cu lumina albastră dăunătoare, există lentile disponibile pentru orice mediu - toate cu capacitatea de a vă proteja ochii și vederea sănătoasă.

Atunci când alegeți ochelari de protecție, este important să luați în considerare atât rama, cât și lentilele. Echipamentul trebuie să vă protejeze în primul rând de riscurile inerente sarcinii în cauză, cum ar fi pericole chimice, mecanice, radiații sau alte pericole. Acest lucru poate fi identificat prin marcajele obligatorii de pe orice ochelari de protecție conform standardelor ISO, EN și ANSI.

Cu toate acestea, mai mult decât lentilele în sine, industria are o nouă abordare a modului în care dezvoltă ochelarii de siguranță. Una dintre cele mai mari schimbări este accentul mai mare pus pe caracteristicile specific, adaptate diferitelor meserii. În mod ideal, nici n-ar trebui să simțiți ochelarii pe față. De exemplu, există producători de ochelari de protecție care dezvoltă rame și lentile avansate din punct de vedere tehnologic, care trec prin mai multe teste și cercetări cu scopul de a asigura cea mai bună experiență pentru oricine poartă ochelari de protecție.

Dacă ochelarii nu se potrivesc confortabil sau afectează în vreun fel vederea, oamenii pur și simplu nu îi poartă atunci când ar trebui să-i poarte. Ochelarii de protecție devin din ce în ce mai ușor de utilizat. Cei care lucrează în diverse industrii, inclusiv în sănătate, precum și cei care lucrează în laboratoare, pot găsi ochelari făcute special pentru lucrătorii din aceste domenii. În cadrul acestor segmente, utilizatorii vor găsi o gamă de caracteristici specifice industriei lor, cu opțiuni și pentru ochelari de prescripție, cu dioptrii. Pentru cei care lucrează în aer liber, tehnologia anti-aburire și anti-zgârieturi este o modalitate prin care industria aduce îmbunătățiri.

Producătorii au lucrat și la îmbunătățirea confortului vizual prin optimizarea contrastului și îmbunătățirea percepției culorilor. Există multe nuanțe de lentile disponibile, ceea ce asigură lucrătorilor o acoperire vizuală optimă pentru aproape toate mediile de lucru. Ca urmare, productivitatea lucrătorilor crește datorită percepției adecvate asupra mediului, reducând riscul de accidente. Aceste lentile funcționează atât în ​​interior, cât și în exterior. Pentru cei care lucrează în interior, iluminarea este adesea prea slabă sau prea puternică, lentilele pot proteja ochii de iluminarea artificială, care poate fi adesea copleșitoare. Cei care își petrec timpul lucrând afară au nevoie de protecție garantată împotriva luminozității intense și a razelor UV care pot garanta o vedere optimă chiar și în lumina directă a soarelui.

Lentilele de exterior reprezintă cea mai mare parte a cererii și oferă o mare varietate de nuanțe și tehnologii. Lentilele colorate oferă comoditatea pentru ochi, blocând în același timp 99,9% razele UV. Acest lucru îmbunătățește confortul vizual și reduce oboseala ochilor. Nuanța poate fi fie gri închis, fie maro, fie verde, în funcție de preferința purtătorului. Lentilele polarizate sunt o tehnologie mai avansată care oferă avantajul prin reducerea luminii care se reflectă de la nivelul suprafețelor plane.

Pentru ochelarii de protecție destinate pentru utilizare în interior, există interes continuu pentru ochelarii care blochează lumina albastră, ceea ce poate ajuta la reducerea oboselii ochilor din cauza luminii artificiale. Lumina albastră poate îngreuna concentrarea pe ecranul unui computer, dar în acelaș timp ajută la creșterea contrastului pe ecran, facilitând focalizarea și, ulterior, reducând oboseala ochilor.

Încercați mai multe modele și s-ar putea să fiți surprinși de cât de utile, confortabile și funcționale pot fi ochelarii de protecție.