Каталог

Корзина

 x 

Корзина пуста

Noul dispozitiv DYSON: elimină zgomotul și filtrează aerul inhalat

Noul dispozitiv DYSON: elimină zgomotul și filtrează aerul inhalat


Evident, că fiecare dintre noi are nevoie de mai puțin zgomot și aerul mai puțin poluat în viețile noastre. Noul dispozitiv de la Dyson oferă astfel o soluție. Dyson Zone este un dispozitiv care se mândrește cu o acustică de ultimă generație plus o vizor magnetic cu funcția de filtrare a aerului. Dyson a început dezvoltarea acestei versiuni ale purificatoarelor lor de aer în 2016. Ideea este să creeze o bula de aer curat doar pentru tine pe măsură ce-ți treci ziua. Conceptul apărut înainte de pandemie, a devenit foarte actual in zilele noastre, cand foarte multe persoane ar vrea să poartă un astfel de dispozitiv. Acum suntem cu toții obișnuiți să purtăm măști și să ne gândim la calitatea aerului inhalat. Cu implicarea noilor tehnologii a fost posibilă dezvoltarea unui dispozitiv cu un funcțional revoluționar și complex.

Inginerii de la Dyson au conceput sute de prototipuri pentru a miniaturiza sistemul standard de filtrare și livrare a aerului. Dispozitivul Dyson Zone constă dintr-un ventilator-compresor montat în căști, care trage aerul. Un filtru electrostatic, de asemenea, plasat în căști, colectează particulele. Aerul purificat este apoi livrat prin vizor în zona gurii și a nasului. Nu îți atinge fața, dar suflă aer spre tine de la o distanță mică. De asemenea, dispozitivul are un aspect Sci-Fi, parcă ești eroul din filmele Marvel.

Deja au apărut diverse raporturi după testarea dispozitivului Dyson Zone. Ventilatorul are mai multe viteze pentru a compensa respirația mai grea atunci când te antrenezi, precum și are regimuri adecvate pentru activitate mai statică dacă stai la birou. Cand este pornită viteza maximă a ventilatorului, în căștile se aude zgomotul chiar dacă este activat regimul de anularea zgomotului. Dimensiunea și greutatea acestei tehnologii de primă generație pot fi o problemă. Dar nu se poate nega că există o piață destul de mare pentru acestea în lumea noastră modernă a poluării aerului și a zgomotului. Există încredere de aproape 100% că dispozitivul va fi popular în țările asiatice, unde problema poluării aerului este mult mai pronunțată. Dar și pe piața europeană dispozitivul are un viitor care pare sa fie strălucit.

Dispozitivul Dyson Zone va fi disponibil în toamna anului 2022. Încă nu se știe prețul, precum și nu există informații despre durata de viață a bateriei. Vizorul magnetic este detașabil atunci când doriți să folosiți doar căștile.