Каталог

Корзина

 x 

Корзина пуста

Haine reflectorizante care vă pot salva

Haine reflectorizante care vă pot salva

Hainele reflectorizante vă pot proteja nu numai pe șantier, ci și în viața de zi cu zi. Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate sau îmbrăcămintea cu elemente reflectorizante (Hi-Vis) pot crește vizibilitatea unei persoane de până la zece ori în timpul nopții. Astfel, șansele ca un șofer să vă observe sunt mult mai mari. Fiți responsabil și purtați haine reflectorizante atunci când vă deplasați pe drum sau vă aflați pe șantier în condițiile de vizibilitate redusă.

Mai mult, nu trebuie să vorbim doar despre traficul rutier. Îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate are, de asemenea, un rol esențial într-o gamă largă de locuri de muncă: drumuri, căi ferate, depozite și construcții.

Ce culori sunt considerate „Hi-Vis” sau de înaltă vizibilitate?

Două culori sunt considerate ca fiind de de înaltă vizibilitate: galbenă și roșu-portocalie. Culoarea roșie este permisă doar dacă nuanța aparține spectrului de culoare portocalie. Această specificare este necesară pentru că culoarea resprectivă nu poate fi considerată o culoare de înaltă vizibilitate deoarece este dificil de recunoscut pentru unele persoane cu un anumit tip de daltonism.

Aspectul îmbrăcămintei reflectorizante depinde de specificul locului de muncă. Designul articolelor de îmbrăcăminte Hi-Vis este determinat de EN ISO 20471, care împarte articolele de înaltă vizibilitate în trei clase, care se bazează pe dimensiunea suprafeței materialelor reflectorizante (de la 0,1 m2 până la 0,8 m2).

  • Clasa 1 - Îmbrăcămintea Hi-Vis din aceasta clasă este folosită de angajati care nu se deplaseaza pe drumuri, obiecte de construcții sau pădure.
  • Clasa 2 -  Îmbrăcămintea Hi-Vis din aceasta clasă este folosită de angajati care se deplasează pe drumuri sau căi ferate, dar cu traficul suspendat. Îmbrăcămintea Hi-Vis din aceasta clasă oferă suprafețe reflectorizante ample pentru siguranța sporită.
  • Clasa 3 - Îmbrăcămintea Hi-Vis din aceasta clasă este folosită de angajati care se deplasează pe drumuri sau căi ferate cu trafic activ, Articole de îmbrăcăminte din clasa respectivă oferă suficientă protecție lucrătorilor datorită mai multor elemente reflectorizante cu suprafața maximă admisă.

Regulamentul, la fel, determină dimensiunea, numărul și distribuția elementelor reflectorizante pe suprafața hainelor de înaltă vizibilitate. De exemplu, la clasele superioare de securitate sunt necesare dungi reflectorizante pentru delimitarea corpul uman.

Trebuie subliniat faptul că îmbrăcămintea Hi-Vis trebuie să aibă și elemente reflectorizante verticale. În practică, aceste elemente asigură că persoana este bine vizibilă, chiar dacă, de exemplu, este îndoită din cauza sarcinilor de serviciu.