Tehnologie avansată: Narvalo Active Shield

Tehnologie avansată: Narvalo Active Shield


Recent, in Germania, compania BLS a anunțat un parteneriat cu Narvalo, un start-up inovator și spin-off al Universității Politehnice din Milano și POLIHUB. Companii vor dezvolta o nouă tehnologie NARVALO: o supapă electornică pentru măști de protecție.

Tehnologia NARVALO s-a născut printre birourile Școlii de Design a Universității Politehnice din Milano în 2018, datorită viziunii tânărului designer de origine olandeză Ewoud Westerduin și profesorului Departamentului de Design, Venanzio Arquilla. Ulterior, s-a dezvoltat de-a lungul anilor de cercetare și muncă, transformându-se în ceea ce este astăzi: un startup tânăr și inovator.

Tehnologia Narvalo Active Shield

Această tehnologie inovatoare a făcut posibil elaborarea unui produs de cea mai înaltă calitate, care protejează respirația și asigură confortul în moduri noi. De fapt, Active Shield este o supapă IoT, compatibilă cu Narvalo Urban Mask și BLS Zer0 32. Tehnologia respectivă este concepută pentru a adapta producția la noile standarde de protecție și confort.

Cu Active Shield, senzația de prospețime este incomparabilă cu alte modele de măști, deoarece reduce umiditatea din interiorul măștii și extrage CO2 produs în timpul respirației.

Cu această tehnologie, CONFORTUL respirator este prelungit în timp din mai multe motive:

  • deoarece prezența aerului proaspăt în interiorul măștii este garantată chiar și în medii cu o temperatură externă ridicată;
  • deoarece utilizatorul simte mai puțină oboseală după utilizarea dispozitivului;
  • deoarece crește concentrarea în timpul orelor de lucru, ceea ce reduce și accidentele.

Cum funcționează această nouă supapă?

Active Shield, situat în partea frontala a mastii, este capabil sa optimizeze în mod constant fluxul de aer intern prin reducerea acumulării de căldură, umiditate și în special de CO2, datorită senzorilor capabili sa monitorizeze datele privind performanțele respiratorii ale purtătorului.

Un ventilator inteligent din supapă poate fi setat pe diferite moduri de funcționare pentru a se adapta, prin datele procesate de senzori, la viteza cea mai potrivită pentru respirație a purtătorului.